Google Cégem

Olvasási idő: 5 perc
google_cegem

A Google Cégemet az a probléma hívta életre, hogy a legtöbb kisvállalkozásnak nincs erős online jelenléte – de a Google első számú feladata az, hogy a keresőknek mindent megadjon, amire szükségük van, legyen az a sarki zöldséges, a helyi mozi, vagy a község kocsmája.

Alapvetően azon cégeknek készült, akik személyesen is találkoznak az ügyfeleikkel, ezért fontos megadniuk olyan fontos adatokat, mint például a boltjuk/telephelyük/irodájuk címe, vagy a telefonszámuk.

Szeretnél több terméket eladni online? Akkor nézd meg a meg a 30 online értékesítési megoldásból álló anyagunkat. Ebben részletesen bemutatjuk azokat a csatornákat és módszereket, amelyeknek a segítségével több vásárlót tudsz terelni a webshopodra. Az összes anyagot itt éred el egyben: 30 online értékesítési megoldás – így add el a termékedet online!

Google Cégem a gyakorlatban

Kijelenthető, hogy ez az internet (és a 21. század) arany oldala, vagy ha úgy tetszik, korunk telefonkönyve.

Amikor beírsz egy keresést, és az a keresés egy céghez köthető, ezt fogod kapni:

webshippy google keresés

Jobb oldalt láthatod, hogy a cég adatai (cím, telefon, nyitvatartási idő) jelennek meg, míg az adatok felett megnézheted, hogyan is néz ki a cím élőben a Google Utcakép segítségével, vagy mellette a Google Maps segítségével.

Ezenkívül láthatod, hogy a nap melyik szakaszában a legnépszerűbb (mikor számíthatsz tömegre, hosszabb várakozási időre), kérdést tehetsz fel a céggel kapcsolatban, illetve értékelheted őket Facebookon vagy Google Értékelésben is.

Google Cégem használata

Ahogy a legtöbb Google termék, úgy ez is teljesen ingyenes, az emailed megadásával már regisztrálhatsz is.

A regisztrációt követően adj meg minden adatot a cégedről.

FONTOS: Mindenhol egyezzenek a megadott adataid. Ez a Google lokális alapú kereséseiben kulcsszerepet játszik. A telefonszámod formátuma, a címed, a cég neve – ezek mindenhol ugyanolyan formában jelenjenek meg! A legkönnyebb, ha egyenesen átmásolod az oldaladról ezeket az adatokat, így biztosra veheted, hogy ugyanaz lesz.

Ezenkívül még érdemes megjegyezni, hogy csak egyetlen Google Cégem oldalt hozhatsz létre a vállalkozásodnak, ne akarj többet.

Sokan próbálkoznak még azzal is, hogy kulcsszavakat halmoznak fel a cégük nevében, pl.: “XYNotebookstore, notebook, laptop, PC, számítógép.”

Ez teljesen felesleges és egyben veszélyes is, mert ezért könnyen kitilthatnak a Google Cégemről, ami hatalmas veszteség lenne.

Ha olyan címet adsz meg, amelyet nem látogathatnak ügyfelek, akkor érdemes beállítani, hogy az ügyfeleket a saját otthonukban látogatod meg, és ezzel párhuzamosan beállítani, hogy ne mutassa a címedet.

A céged kategóriájának kiválasztásánál egy kicsit állj meg, gondold végig, mert ezen sok múlik. Ezen áll, milyen ügyfeleknek mutat meg téged a Google a keresési találatokban. Írj fel néhány kategóriát, és priorizáld, majd válaszd a leginkább cégedre jellemzőt. De mielőtt még továbblépsz, keress rá 2-3 ismert konkurensedre, és nézd meg, ők mit adtak meg maguknak. A képen pirossal jelöltem, hol fogod találni a kategóriájukat.

google cégem tevékenységi kör

Bár ezekkel a tippekkel kikerülted a leggyakoribb csapdákat, azért erősen ajánlom, hogy olvasd el a Google iránymutatásait a Google Cégemmel kapcsolatban.

Megerősítés

Miután minden adatodat megadtad, a Google meg szeretne majd győződni arról, hogy valós adatokat adtál meg. Ezt a megerősítést elvégezheted telefonon is (ez a legkönnyebb módja), de ne ezt válaszd.

Több SEO szakember is hisz abban, hogy ha telefonnal erősíted meg, akkor a Google még egy ideig “fenntartásokkal” fogja kezelni a céged, mivel a csalók nagy része is telefonon végzi a hitelesítést.

Bár postai levéllel sokkal lassabb lesz a folyamat, de cserébe egyből nagyobb bizalmi kategóriába kerülsz a keresőalgoritmusukban, így bőségesen megtérül az extra várakozási idő.

Látogató forgalom növelése

Ezek után már csak annyi a dolgod, hogy kitöltsd a még hiányos információkat a profilodban.

Ha ez is kész, akkor feltölthetsz tartalmakat, hogy ezzel érdeklődőket szerezz:

  • Feltölthetsz egy képpel és 1500 karakteres leírással rendelkező tartalmat, ami lehet:
    • Valamiféle bejelentenivaló újdonság
    • Esemény
    • Akció
    • Termék
  • Feltölthetsz fotókat, videókat a cégedről
  • Gyűjtheted a pozitív értékeléseket, ezzel növelve az új látogatók bizalmát
  • Statisztikákat nézhetsz arról, mennyien nézik meg az egyes képeidet, adataidat
Picture of András Perényi

András Perényi

CEO, Webshippy Fulfillments - Kommunikációs szakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó, az Insomnia Reklámügynökség korábbi társtulajdonosa. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, eleinte saját webáruházakat üzemeltetett, majd egy új, automatizált rendelésfeldolgozási szoftvert fejlesztett.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk