Hogyan indítsd el kezdőként webáruházadat a nulláról? – Sikeres dropshipperek kézikönyve

Olvasási idő: 4 perc
Webáruhaz-nullarol-dropshipperek-kezikonyve

Készítettünk egy ingyenesen letölthető ebook-ot, hogy a lehető leggyorsabban fel tudd építeni az első webáruházadat nulláról, és a megfelelő tudás birtokában tényleg semmi ne tartson vissza attól, hogy – akár pár nap alatt – tető alá hozhasd e-kereskedelmi vállalkozásod. A 60 oldalas könyv egy komplett és átfogó útmutató a vállalkozás alapításától a weboldal elkészítésén és a termék beszerzésen át egészen a logisztikai kérdésekig. Cikkünk ízelítő, most csupán a főbb pontokat vesszük végig, hogy előzetes képet kaphass arról, milyen utat fogsz bejárni, amikor meghozod a döntést, és belevágsz a saját webáruházad felépítésébe.

Igen, lehet saját webáruházad akár néhány nap alatt

Köszönhetően a felhasználóbarát szemléletnek és technológiáknak, tényleg bárki egyszerűen és gyorsan el tudja indítani saját webáruházát anélkül, hogy előzetes tapasztalatokat hozna magával az e-kereskedelem világából.

El lehet indítani egy webáruházat nulláról akár úgy is, hogy:

• a weboldalt szinte készen megkapod,
• már az induláskor akár több ezer terméket kínálhatsz,
• a termékeket nem kell előre beszerezni, megvenni, kifizetni,
• szinte minden költséged csak akkor jelentkezik, ha tőled is rendeltek,
• a rendeléseket akár 1 napos szállítási határidővel tudod teljesíteni,
• és a részedről mindez minimális beruházást, illetve erőfeszítést igényel csak.

Webáruház nulláról – könnyen, gyorsan, egyszerűen

1. Domain név regisztráció

Első lépésként ki kell választanod egy domain nevet, ami alapján jól beazonosítható a webáruházad tevékenysége. A domain legyen könnyen megjegyezhető, rövid, és nem álljon jogvédelem alatt. Ha van ötleted, teszteld: mondd el barátaidnak, rokonaidnak. Ha elsőre nem értik jól a nevét, ha nem tudják beazonosítani sem a termékeidet, sem a célcsoportodat, akkor érdemes tovább gondolkodni egy jobb néven.

Maga a domain regisztráció nagyjából 2 hetet vesz igénybe, és 2-3000 forintos éves költséggel kell számolnod.

dropshipping-webáruház-pár-nap-alatt-domain

2. Vállalkozás alapítás – TEÁOR 4791 – Csomagküldő, internetes kiskereskedelem

Online értékesítést üzletszerűen kizárólag valamilyen vállalkozás keretein belül végezhetsz. A leggyorsabb és legegyszerűbb egyéni vállalkozást alapítani, és alanyi adómentes KATA adózást választani az induláshoz. Kezdő vállalkozóként ez teljesen ideális, de tudnod kell, hogy amint beindul az üzlet, jó eséllyel rákényszerülsz majd a váltásra.

Hogy miért, arról részletesen beszélünk az e-bookban, ahol az idevágó pénzügyi kérdéseket (járulékok, adók stb) is körbejárjuk. Fontos, hogy a vállalkozói tevékenységi körödbe vedd fel a webshop üzemeltetéshez elengedhetetlenül szükséges TEÁOR 4791 – Csomagküldő, internetes kiskereskedelem opciót.

3. Működő webshop a legrövidebb idő alatt

Az e-kereskedelmi vállalkozásod leglátványosabb része maga a weboldal, webshop lesz. Ennek megvalósításához az esetek 90%-ában webáruház rendszert érdemes választani.
A leggyorsabb megoldást a bérelhető rendszerek adják. Ha ezt az opciót választod, a regisztrációt követően egy kész webáruház admin felületén találod magad, és máris nekiállhatsz a saját elképzelésedre formálni, vagy akár feltölteni termékekkel. Professzionális bérelhető webáruház rendszerek, például: Shoprenter, Unas, Shopify, stb.

Persze, dönthetsz úgy is, hogy kezdetben inkább egytermékes webshoppal, avagy landing oldallal indulsz, ennek szintén lehetnek előnyei a klasszikus webshoppal szemben. Korábban egy teljes cikket szenteltünk ennek a témának.

4. A rendszerek összekötése

Ha webáruházad már készen áll a rendelések fogadására, össze kell még kötnöd a számlázó programmal, illetve a logisztikai partnered rendszerével. Ne ijedj meg, ez sokkal bonyolultabban hangzik, mint amilyen valójában.

Ha a fent említett Unas, Shoprenter, Shopify vagy WooCommerce webáruház motorok egyikét választottad, akkor néhány kattintással létre tudod hozni a szükséges kapcsolatot a Webshippy logisztikai szoftvere és a webáruházad között. Nincs más dolgod, mint követni az ebook instrukcióit.

A két legnépszerűbb számlázó program, amiket egy automatizált rendszerbe – így a Webshippy rendszeréhez is – be tudsz illeszteni a Billingo és a Számlázz.hu. A kettő között működését tekintve nincs jelentősebb különbség, így nyugodtan válaszd azt, amelyik a legszimpatikusabb, és amely szolgáltatási díja megfelelő számodra.

5. Termékválasztás, termékfeltöltés

Elérkeztél az egyik legizgalmasabb részhez, fel kell töltened termékekkel a webáruházad. De milyen szempontok alapján válassz termékeket, és hogyan építsd fel a palettád? Az ebook hosszasan tárgyalja az átgondolandó dolgokat, és az is biztos, hogy a Webshippy digitális piacterén megtalálható több tízezer termékből ki tudsz alakítani egy izgalmas és színes termék portfóliót.

A katalógus felületén kategóriákba rendezve tudsz böngészni a digitális piactéren az árrés, ár, készlet, dátum és beszerezhetőség alapján tetszőlegesen szűrt listákból a termékeket néhány kattintással akár egyből fel is tudod tölteni webáruházadba. Ha ez megvan, jöhet az árazás, és a termékleírások véglegesítése és meg is vagy a termékbeszerzéssel.

6. Jogi kérdések

Az ÁSZF és az Adatkezelési tájékoztató kötelező eleme minden webáruháznak. A “megírásának” legcélravezetőbb módja, ha igénybe veszel valamilyen előfizetéses rendszerű jogi szolgáltatás, ahonnan éves díjért cserébe kész, könnyen és gyorsan kitölthető ÁSZF és Adatkezelési tájékoztató sablont kapsz..
A kész sablont bármely webáruház rendszerben néhány kattintással beillesztheted, megjelenítheted – eleget téve ezzel jogszabályi kötelezettségednek. Ennél gyorsabb, legális megoldás erre nem létezik.

Gratulálunk, gyakorlatilag kész az első webáruházad!

Az ebook lépésről- lépésre vezet a megvalósítás útján, nincs más dolgod, mint követni az instrukciókat. Rengeteg korábbi tapasztalat alapján alkottuk meg azt az útvonalat, ahogy a legpraktikusabb haladni, és amin a legrövidebb idő alatt célba érhetsz. Mindegy, hogy beleveted magad a munkába, vagy megfontoltan, komótosan kezdesz hozzá, a végeredmény egy működő webáruház lesz; a te saját e-kereskedelmi vállalkozásod.

Töltsd le a Sikeres dropshipperek kézikönyvét, tűrd fel az ingujjad, és valósítsd meg ezt az álmod!

ingyenes e-book

Webáruház indítás gyorsan, egyszerűen, lépésről lépésre

Tetszik az gondolat, hogy webshopod legyen, de nem tudod eldönteni, hogy igazán akarod-e ezt az utat?

Igazad van, bár mindenki képes felépíteni egy webáruházat nulláról, azért ez nem elegendő ok arra, hogy belevágj. Pontosan tudnod kell, hogy mivel jár a webáruház üzemeltetése a mindennapokban, és hogy mindez hogyan illik az elképzelt jövőképedbe.

Ebben a videóban Success Managerünk olyan alapkérdéseket jár körbe, amelyekre ha őszintén válaszolsz, kiderül, hogy neked való-e a webáruháznyitás és -üzemeltetés. 

Válóczy Edina

Válóczy Edina

PR és kommunikációs szakember, szárnyait próbálgató dropshipper. Éppúgy hisz a történetmesélés erejében, mint az adatvezérelt digitális marketing szemléletben.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

62 cikk