Növeld bevételeidet a Webshippy segítségével a szlovák e-commerce piacon

Olvasási idő: 8 perc
Fulfillment Slovakia

Az e-commerce piac világszerte aranykorát éli, amely természetesen Európában is kiemelkedő fejlődést eredményez. A környező országok közül Szlovákia különösen gazdag lehetőséget kínál a piac szereplői számára, hiszen éves szinten 20% feletti növekedést produkál.

A hazai webáruházak számára egy tökéletes alternatíva a nemzetközi terjeszkedésre, hiszen a szlovák lakosság 85%-a rendelkezik internet eléréssel és az online értékesítés éves szinten 1.5 milliárd € körüli eredményt mutat. Mindez hatalmas potenciált jelent a magyarországi webáruházaknak.

Most még könnyebben szerezhetsz új vásárlókat a szlovák piacon


Sokak számára lehet ijesztő a nemzetközi értékesítés, pedig ma már
egyszerűbb, mint gondolnád. Egyre több webshop motor kínál kényelmes megoldást a többnyelvűségre és több pénznem kezelésére, és a logisztika terén sem kell aggódnod, hiszen a Webshippy újonnan nyílt szlovák teljesítési központjából ugyanolyan kiemelkedő színvonalú rendelésteljesítést tudsz nyújtani vásárlóidnak, mint itthon.

Nézzük, mik a legnagyobb kihívások és hogyan tudunk segíteni benne!

 

1. A többnyelvű webáruház nem akkora falat, mint amekkorának látszik

Tagadhatatlan, hogy az ügyfelek számára döntő fontosságú a webáruházak által biztosított vásárlási élmény, ezért fontos lépés, hogy weboldalad elérhető legyen szlovák nyelven, illetve, hogy könnyen áttekinthető, egyszerű vásárlási folyamatot biztosítson. 

Szerencsére ennek kivitelezéséhez ma már rendelkezésre állnak a nemzetközi értékesítést támogató webshop motorok, melyek segítségével a termékek megjelenítése, a vásárlási folyamatok optimalizálása, illetve minden egyéb feladat könnyedén kivitelezhető. A Webshippy rendszerében ezeket az integrációkat is megtalálod, tehát webáruházad néhány kattintással továbbra is beköthető.

2. A csomagok az itthon megszokott színvonalon és sebességgel érnek célba

A nemzetközi értékesítésben az egyik legnagyobb nehézséget a termékek kiszállítása szokta jelenteni a webáruházak számára, hiszen a távoli raktárkészlet, valamint a magas szállítási díjak miatt jelentős hátrányba kerülnek a helyi webshopokkal szemben. 

A Webshippy szlovákiai teljesítési központja azonban egyszerű és minden részletre kiterjedő megoldást kínál. Helyezd ki termékkészleted szlovák raktárunkba és biztosítjuk számodra a gyors és hibamentes rendelésteljesítést, helyi kiszállítási árakon. 

3. Ne ijedj meg az adózási és áfa kérdésektől!

Természetesen minden EU tagországra vonatkoznak az egységes szabályozások, azonban szükséges tisztában lenni a helyi adó- és áfatörvényekkel. Annak érdekében, hogy partnereink számára a legjobb támogatást biztosítsuk, folyamatosan bővítjük együttműködő szakértőink számát.

A szlovák piaccal kapcsolatos adó és áfa kérdésekben professzionális támogatást biztosít számodra a Webshippy legújabb szakmai partnere, a Taxually.

4. Hangsúly a marketingen és a vevőszerzésen

A logisztika kiszervezése az egyik leghatékonyabb marketing “fogás”, hiszen rengeteg időd szabadul fel általa, ami az értékesítésre és a marketingre fordítható. Fontos megismerni a piac sajátosságait, a kulturális különbségeket – például tudtad, hogy Szlovákiában sokkal gyakrabban kommunikálnak magázódva, mint itthon?

Ismertesd meg webáruházadat az új piaccal, térképezd fel a vásárlók igényeit és hangsúlyozd azokat az előnyöket, melyek kiemelnek versenytársaid közül – például, hogy nálad mindig számíthatnak a gyorsaságra és a hibamentes teljesítésre!

Slovakia ecommerce

Mit kell tudnod a szlovák e-commerce piacról?

A szlovák e-commerce piac egyre nagyobb népszerűségnek örvend a külföldi webáruházak körében, amelynek számos oka van. Az egyik legfontosabb szempont, hogy Szlovákia 5.5 millió fős lakosságának egyre nagyobb hányada érdeklődik az online vásárlás iránt.

Ezt a folyamatot nagyban felgyorsította az elmúlt években tapasztalt világjárvány, hiszen megnövekedett az emberek érdeklődése és hajlandósága az online vásárlás iránt. A szlovák lakosság kimondottan szeret a neten vásárolni, melyet mi sem mutat jobban, mint az a tény, hogy 10 alkalomból átlagosan 7 látogatás végződik vásárlással a webáruházak adatai szerint.

Szlovákiában hozzávetőlegesen 2.5 millió aktív vásárlóval számolhatnak a webáruházak, akik előtérbe helyezik a vásárlási élményt, melyet a kényelem és a megbízható, gyors házhozszállítás biztosít számukra. A szlovák vásárlók emellett kimondottan aktívak, hiszen átlagosan havi 3 alkalommal vásárolnak online.

A szlovák e-commerce piac jellemzői:

  • Egyre növekvő érdeklődés
  • 2.5 millió aktív vásárló
  • Fontos a vásárlók számára a kényelem
  • Gyors és megbízható házhozszállítás igénye
  • Nagy százalékban végződik vásárlással a webáruházak meglátogatása
Slovakia_onlineshopping

Mi jellemzi a szlovák vásárlókat?

Szlovákia mind területi, mind kulturális szempontból kiváló választás a magyar webáruházak számára. A lakosság közel 10%-a magyar, azonban a sikeres értékesítés érdekében kiemelten fontos a webáruház helyi nyelvre fordítása. Szerencsére ez nagyobb erőfeszítés nélkül kivitelezhető, köszönhetően a tudatosan nemzetközi értékesítésre optimalizált webshop motoroknak.

A helyi vásárlók kimondottan kedvelik a mobilos vásárlást, 65% feletti azok aránya akik telefonon keresztül intézik vásárlásaikat, ezért különösen fontos, hogy webáruházad mobil készülékekre is optimalizált legyen. 

Amint azt korábban is említettük, a szlovák vásárlók számára különösen fontos a kényelem, ezért nagy részük inkább máshol vásárol ha a kinézett termék nem elérhető, vagy épp nincsen raktáron.

A vásárlók számára legnépszerűbb termék kategóriák:

  • Szépségápolás
  • Divat
  • Egészség
  • Dekoráció
  • Elektronika
  • Könyv
  • Ruházat
  • Sport 
  • Játék

A szlovák vásárlók számára prioritás a termékek árszabása, ugyanakkor a nemzetközi trendekhez hasonlóan itt is vezető szerephez jutott a webáruházak által biztosított vásárlási élmény. 

A vásárlói bizalom kialakulásához elengedhetetlen a webáruház “jó hírneve”, az egyszerű és gyors fizetési lehetőség, valamint a vásárlók számára ideális kiszállítási opciók megléte.

Emellett nem szabad kihagyni az árösszehasonlító oldalakon történő megjelenést sem, hiszen a szlovák vásárlók előszeretettel hagyatkoznak ezen oldalak ajánlataira is.

Szlovákiában legnépszerűbb árösszehasonlító oldalak rangsora:

  1. Heureka.sk 
  2. Najnakup.sk 
  3. Pricemania.sk 
  4. Glami.sk 
  5. Favi.sk

Lépj szintet, lépd át a határokat!

A magyar webáruházak számára sosem volt ilyen egyszerű és kedvező a nyitás a szlovák piac felép. A Webshippy nemzetközi terjeszkedésével a hazánkban piacvezető fulfillment szolgáltatások immár Szlovákiában is elérhetőek, és ez komoly előnyt biztosít akár a versenytársakkal szemben is. A minőség, a gyorsaság, a kifogástalan ügyfélélmény mind olyan ütőkártyák, melyekkel megállhatja a helyét bármely magyar webáruház.

Minden adott tehát, hogy a legjobbat hozd ki a szlovák e-commerce piac nyújtotta lehetőségekből. A Webshippy segítségével korlátlanul növekedhetsz, egyúttal élvezheted a hely raktár, valamint a helyi kiszállítási díjak nyújtotta előnyöket. 

Biztosítsd webáruházad vásárlói számára a legmodernebb fulfillment szolgáltatást jelentő Webshippy élményt Magyarországon és a határon túli értékesítésben egyaránt!

Csak kattints a gombra és jelezd nekünk, ha érdekel a szlovák piac, szívesen válaszolunk kérdéseidre és segítünk az indulással kapcsolatban!

A Webshippy Akadémia hírlevelei segítenek, hogy még sikeresebb legyen vállalkozásod!

Tapasztalt szakértőink és külső partnereink osztják meg Veled tudásukat blog cikkek, videós tartalmak és webinarok keretében. Ne maradj le, iratkozz fel!

Picture of Balázs Tibor Balázs

Balázs Tibor Balázs

Content Manager - Webshippy

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk