Milyen előnyöket kínál számodra a Webshippy szlovákiai raktára?

Olvasási idő: 7 perc

A hazai webáruházak számára a nemzetközi értékesítés egyik legideálisabb területe a szlovákiai piac, amely területi és kulturális szempontból is ideális terepet kínál a terjeszkedésre. A szlovák e-commerce folyamatos, éves szinten 20%-os növekedést produkál és az online vásárlás egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vásárlók körében.

Miután a lakosság közel 10%-a magyar nemzetiségű, akár úgy is jelentős plusz értékesítésed származhat Szlovákiából, ha csak a magyar nyelvű weboldaladat üzemelteted. Mindazonáltal érdemes a maradék 90%-ra is gondolni és helyi nyelven is elérhetővé tenni kínálatodat. 

Innen pedig már adja magát a kérdés, hogy ha vásárolnak tőled Szlovákiában, a Webshippynek pedig van szlovákiai teljesítési központja, miért ne használnád ki az ebben rejlő lehetőségeket?

Vásárlási élmény a legmagasabb szinten

A nemzetközi trendekkel összhangban a szlovák vásárlók körében is egyre nagyobb hangsúlyt kap a pozitív vásárlási élmény. Természetesen továbbra is érzékeny pont az árversenyben való helytállás, ugyanakkor az adatok egyre inkább azt mutatják, hogy a vásárlási preferenciák a webáruházak által biztosított kényelmi szolgáltatások felé tolódnak. 

Ennek egyik alapköve a gyors és megbízható kiszállítás, ami szlovák vásárlók számára is fontos tényező. Ez a Webshippy szenci teljesítési központjából automatikusan valósul meg, ahogy már itthon is megszokhatták vevőid. A rendszerben pedig rendelkezésedre állnak az ismert funkciók, a készletszinkrontól a 0-24 valós idejű adatokon és státuszokon át egészen a kimutatásokig és digitális dokumentációig.

A teljes automatizáció természetesen a szlovákiai raktárban is alapvető, így a hibamentes teljesítés itt is garantált.

Vásárlóid számára szimpatikusabb megoldás, ha rendeléseiket nem külföldi, hanem egy helyi raktárból szállítják ki, emellett a teljesítést teljes időtartama alatt saját anyanyelvükön kapják meg a szükséges értesítéseket, információkat.

Biztosítsd ügyfeleid számára a legmodernebb fulfillment szolgáltatást jelentő Webshippy élményt, melyhez minden segítséget megadunk, sőt, termékeidet első alkalommal ingyenesen átszállítjuk a szenci fulfillment centerünkbe. 

pozítív vásárlási élmény

Felejtsd el a magas szállítási költségeket

A sebesség mellett a nemzetközi értékesítés érzékeny pontja a magas szállítási költség, amely komoly hátrányt jelent a külföldi webáruházak számára a piaci versenyben. 

A Webshippy helyi fulfillment centerének köszönhetően azonban mindez már a múlté, hiszen a hazai webáruházak számára megnyílt a lehetőség, hogy helyi szállítási árakon értékesítsék termékeiket a szlovák piacon. 

A legnépszerűbb futárszolgálatokkal kialakított hosszú távú, professzionális együttműködésnek köszönhetően a Webshippy partnerei kedvező díjszabást, gyors és hibamentes rendelésteljesítést biztosíthatnak vásárlóik számára. 

És ami rendkívül fontos, hogy a Szlovákiából küldött csomagok esetén kisebb mértékű áfa alkalmazható!

A készletek kihelyezésével tehát mindazon előnyök elérhetőek, melyeket a hazai piacon megszoktál és ennek köszönhetően minden energiádat az értékesítésre fordíthatod.

Visszáru és adminisztráció – a lehető legegyszerűbben

A visszáru kezelése sarkalatos pont a logisztikában, és ha erre külföldi cím áll csak rendelkezésre, az jelentősen ronthatja a vásárlók bizalmát. A helyi raktárkészlet és helyi fulfillment viszont biztosítja, hogy a vevők gyorsan és a lehető legolcsóbban vissza tudják küldeni a számukra nem megfelelő termékeket, így tovább javíthatod az ügyfélélményt.

Számodra pedig az jelent majd könnyebbséget, hogy a bevételek és a kiadások is euróban jelentkeznek, így egyszerűbb az elszámolás és nem kell számolnod átváltási költségekkel vagy árfolyamveszteséggel sem.

Professzionális támogatás a Webshippy szakmai partnereitől

Tisztában vagyunk azzal, hogy komoly és összetett lépést jelent a webáruházak számára a külföldi nyitás, ezért igyekszünk minden támogatást megadni partnereink számára a siker elérése érdekében. 

A területükön legkiválóbb szakemberekkel és cégekkel alakítunk ki szakmai együttműködést, annak érdekében, hogy partner webáruházaink a legkiválóbb támogatásban részesüljenek. 

Például fontos tényező a helyi adózással és áfával kapcsolatos információk, eljárások alapos ismerete. Ez sokszor extra terhet ró a webshopokra, ezért ajánljuk figyelmedbe stratégiai partnerünket, a Taxually-t, akik mindent tudnak erről a területről.

Ha pedig a webshop motorok között keresed az igazit, ami nem csak a nyelvi korlátokat küzdi le hatékonyan, de a pénznemek kezelésében és külföldi piacon való hatékony megjelenésben is segít, akkor a Webshippy legújabb, kifejezetten nemzetközi értékesítést célzó integrációi közül érdemes választanod.

Foglaljuk össze, hogy miért érdemes raktárkészleted szlovákiai raktárunkba áthelyezni.

  • A Webshippy ugyanazt a rendkívül magas színvonalú rendeléskiszolgálást teszi lehetővé számodra Szlovákiában, mint amit már itthon megszoktál. Ezáltal a hibamentes, villámgyors ügyfélélményt tudod biztosítani vásárlóidnak. 
  • A  szlovák teljesítési központnak köszönhetően többé nem kell aggódnod a magas nemzetközi kiszállítási díjak miatt, hiszen helyi árakkal tudsz kalkulálni.
  • Szakmai együttműködő partnereink segítségével nem csak a logisztika terhét vesszük le a válladról, de a helyi szabályozások, nyelvi vagy kulturális különbségek miatt sem kell aggódnod.Így minden energiádat a legfontosabbra, a termékek értékesítésére és webshopod fejlesztésére fordíthatod.
  • A Szlovákiából kiküldött csomagok esetén alacsonyabb áfával kell számolnod és vásárlóid számára is olcsóbb, illetve gyorsabb a termékek visszaküldése a helyi raktárba.
  • Bevételeid és kiadásaid egyaránt euróban jelentkeznek, így nincs átváltási költség vagy árfolyamveszteség.
  • A csomagok kiszállítása során ügyfeleid minden információt és értesítést a saját anyanyelvükön kapnak meg, amely nagyban erősíti a bizalmat és növeli a visszatérés esélyét.

Aknázd ki a szlovák piacban rejlő lehetőségeket, helyezz ki raktárkészletet szenci központunkba! Bármikor jelezheted kérdéseidet vagy erre vonatkozó igényedet kapcsolattartódnál vagy ezen az email címen és mindenben segítünk!

A Webshippy Akadémia hírlevelei segítenek, hogy még sikeresebb legyen vállalkozásod!

Tapasztalt szakértőink és külső partnereink osztják meg Veled tudásukat blog cikkek, videós tartalmak és webinarok keretében. Ne maradj le, iratkozz fel!

Balázs Tibor Balázs

Balázs Tibor Balázs

Content Manager - Webshippy

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

61 cikk