webshop_gyorsan

Így lehet saját webáruházad még az idei szezonra

Szakértő partnereink és munkatársaink segítségével folyamatosan dolgozunk azon, hogy praktikus tudásanyagokkal lássunk el a szárnyaikat bontogató e-kereskedőinket. Mostanra tetemes mennyiségű olvasnivaló gyűlt össze a Webshippy Blogon, ingyenesen letölthető ebook-ok is születtek, nem beszélve a Webshippy Academy videói sorozatairól, ahol success managerünk osztja meg veled szakmai tanácsait, tapasztalatait. Ezúttal arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsünk minden információt ahhoz, hogy akár heteken belül elindíthasd saját webáruházadat.

A trendeket árgus szemekkel figyelő elemzők szerint 2021 lehet az optimális pillanat egy webshop-vállalkozás indítására. Most jött el az e-kereskedelem fénykora, így bőven kínálkozik lehetőség azok számára, akik szeretnék megvetni a lábukat a piacon, és felépíteni a saját internetes vállalkozásukat – legyen a cél a több lábon állás, vagy csak némi kiegészítő jövedelem megteremtése.

Az időzítés tényleg nem lehetne jobb, hiszen a pandémia hatására a munka világa is elindult egy olyan irányba, ahol sokkal kevésbé a GPS koordináták határozzák meg a munkavégzés – és így a pénzkeresés – lehetőségeit. Ha hozzád is elért ennek az új keletű szabadságnak a szele, bizonyára elgondolkodtál azon, hogyan tudnál végérvényesen elmozdulni ebbe az irányba.

Az e-kereskedelem tökéletesen alkalmas arra, hogy digitális nomádként járjuk a világot, vagy csak szabadabb, kötetlenebb időbeosztásban éljük a hétköznapjainkat. A közösségi felületeken különféle csoportokban jelenlévő több ezer digitális nomád a bizonyíték rá, hogy mindez immár élő tendencia, és egyre többen alakítják át az életüket a vágyaikhoz igazodva. Digitális nomádok: álom vagy valóság? címmel írt bejegyzésünkben összeszedtük a legfontosabb tippeket a nomád életforma megteremtéséhez.

Mi az ára annak, hogy idén karácsonykor működő webshopod legyen?

Webshopot üzemeltetni ma már nem kiváltság. Sokat fejlődött a terület az utóbbi néhány évben, így az instant megoldásoknak köszönhetően minimális büdzsével néhány nap, esetleg néhány hét előkészületi munka árán is elstartolhat életed első webáruháza.

Hogy egészen konkrétak legyünk, 2021-ben mindössze 42,798 Ft -os költséggel jár az, hogy nulláról felépítsd és beüzemeld a vállalkozásod. Rengeteg időt megtakarítasz, ha elolvasod a cikkünket, amiben tételesen kiszámoltuk, és konkrét példákon levezettünk milyen lehetőségekkel, milyen díjakon számolhatsz, sőt arra vonatkozóan is találsz itt kalkulációt, hogy mennyibe fog kerülni havi szinten a vállalkozásod fenntartása.

Hogyan indítsd el kezdőként webáruházadat a nulláról?

Köszönhetően a felhasználóbarát szemléletnek és technológiáknak, nem lesz szükséged előzetes tapasztalatokra az e-kereskedelem világából. El lehet indítani egy webáruházat nulláról akár úgy is, hogy:

  • a weboldalt szinte készen megkapod,
  • már az induláskor akár több ezer terméket kínálhatsz,
  • a termékeket nem kell előre beszerezni, megvenni, kifizetni,
  • a marketinget leszámítva szinte minden költséged csak akkor jelentkezik, ha tőled is rendeltek,
  • a rendeléseket akár 1 napos szállítási határidővel tudod teljesíteni,
  • és a részedről mindez minimális beruházást, illetve erőfeszítést igényel csak.

Ha úgy gondolod, megnyugtató lenne a teljes képet látni, és hogy milyen egymásra épülő lépések, teendők várnak rád, neked szól ez a webshop indításról szóló cikkünk. További segítséget találsz ingyenesen letölthető ebook-unkban, amit követve a legegyszerűbb, legrövidebb úton haladhatsz a webshop készítése során. Egy 60 oldalas, alapos és átfogó útmutatót kapsz a kezedbe, ami a vállalkozás alapításától a weboldal elkészítésén és a termék beszerzésen át egészen a logisztikai kérdésekig mindenben segítségedre lesz.

ingyenes e-book

Webáruház indítás gyorsan, egyszerűen, lépésről lépésre

Termékek beszerzése – honnan, mit, hogyan?

Ha te magad nem gyártasz termékeket, komoly fejtörést okozhat, hogy honnan és mit szerezz be a shopodba. Sajátmárkás és white label termékek egyaránt népszerűek – még az influenszerek körében is, akik mind nagyobb arányban ismerik fel a népszerűségben rejlő e-kereskedelmi alternatívákat. A klasszikus forrásokhoz az utóbbi években felzárkózott  ismertségben a dropshipping beszerzési modell, azon belül is a jóval kiszámíthatóbb és biztonságosabb működést garantáló hazai viszonteladói piacterekről történő virtuális árukészlet feltöltés.

Kevesen tudják, de dropshipperként jól csengő brandek kínálatából is kialakítható a portfólió, ráadásul úgy, hogy nem szükséges saját raktárkészletbe vagyonokat fektetni. Tudj meg mindent arról, hogy mit keresnek a világmárkák a dropshipping rendszerben, és a jelenlétük milyen extra potenciál a webáruházak számára.
Persze az is lehet, hogy vegyes érzéseid vannak a dropshipping kifejezés hallatán. Dropshipping: igen vagy nem címmel írt elemzésünk leszámol a prekoncepciókkal, amik felett eljárt az idő, és felsorakoztatja a pro és kontra érveket a dropshipping vonatkozásában.

Az egytermékes webshop-ok előnyeit és hátrányait összemérő blog bejegyzésünk szintén nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy időben letisztázhasd az elképzeléseid. Semmiképpen ne hagyd ki, mert okkal az egyik legolvasottabb írásunk.

A beszerzési források felkutatása után máris szembesülsz majd a következő fejtörést okozó kérdéssel. Milyen szempontok alapján válassz termékeket, és hogyan építsd fel egy izgalmas és színes palettát?

Bátran szabadjára engedheted a fantáziád, izgalmasabbnál izgalmasabb árucikkekkel fogsz találkozni a Webshippy digitális piacterén. A hazai webáruházak svédasztalán több tízezer termékből kategóriákba rendezve tudsz böngészni, és az árrés, ár, készlet, dátum és beszerezhetőség alapján tetszőlegesen leszűrt listákból a számodra szimpatikus termékeket azután néhány kattintással fel is tudod tölteni a saját webáruházadba.
 

Mennyit fogsz keresni dropshipperként?

Miután megvannak a kiválasztott termékeid, jöhet az árazás. A profitábilis és sikeres webáruház üzemeltetéshez elengedhetetlen, hogy átgondolt árazási stratégiád legyen. Senkinek sem javasolnánk, hogy olyan taktikát kövessen, aminek egyetlen célja, hogy mindenkinél alacsonyabb áron kínálja a termékét. A versengés dropshipperként könnyen a profitba kerülhet, illetve a termék értékét, megítélését is rontja, ami megnehezíti a későbbi eladást.

Mi legyen az árazásod alapja? Mit mennyiért kínálj? Honnan tudod, hogy milyen áron lehet eladni az adott terméket? A 3 lábú árazási stratégia minden webshop számára jó alapot ad a profit minél gyorsabb növelésére, de a dropshipping ezen belül is extra lehetőségeket rejt.

A Webshippy viszonteladói piacterén a legnagyobb árrés vagy profit szerinti rendezési szempont lehetővé teszi, hogy adott kategórián belül azokat a termékeket lásd a lista elején, amiken a katalógus ár és a javasolt fogyasztói ár alapján a legmagasabb az árrés számodra. A profit beállítása esetén összegszerűen, az árrés esetén százalékosan láthatod, mennyit kereshetsz az adott terméken.

A leggyakoribb hibák, amiket már nem kell elkövetned

Kezdő dropshipperként bizony könnyű elsiklani a részletek felett. Rengeteg tapasztalatot összegyűjtve felállítottuk a sikeres dropshipperek 10 szabályát, ami sorvezetőként nagy szolgálatot tehet vállalkozásod kezdetén. Megkerülhetetlen olvasmány továbbá a 7 hiba, amit kezdő dropshipperek elkövetnek, de te már nem fogsz. Ezekre sarokkőként tekinthetsz, mert olyan alap igazságokat tartalmaznak, amikhez időről-időre visszatérhetsz, ha elbizonytalanodsz egy-egy kérdésben.

Itt vagyunk, segítünk felkészülni az ünnepekre

És most beszéljünk az ünnepekről, azaz a novembertől január végéig tartó kiemelt időszakról. Már a kanyarban az év e-kereskedelmi szempontból legizgalmasabb része, aminek friss e-kereskedőként – nagy valószínűséggel – már te magad is részese leszel. Ez az időszak előkészületeket igényel, de ha végigmész a 6+2 pontos “to do list”-ben foglaltakon, semmilyen probléma nem árnyékolhatja be webshop üzemeltetőként átélt legelső ünnepi szezonodat.

Extra tippként fogadj el tőlünk néhány praktikus tanácsot: leránjuk a leplet a kevésbé kézenfekvő Facebook beállításokról, és a “titkos fegyverként” is emlegetett hasonmás célcsoportok gyakorlati hasznáról.

Ha pedig követed blogunkat, természetesen újabb hasznos tippekkel is találkozni fogsz a következő izgalmas hónapokban.

Válj még sikeresebb kereskedővé

Iratkozz fel a Webshippy Akadémia leveleire

Bízom benne, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésed, és ez az egyre csak növekvő Webshippy tudástár csak még motiváltabbá tesz, hogy magabiztosan és elszántan belevágj – akár első –  webáruházad elkészítésébe.

Amennyiben ennél is jobban elmerülnél a kifejezettenwebshopoknak szóló témákban, izgalmas bejegyzéseket találsz a Webshippy Blog Tippek rovatában, valamint success managerünk videó sorozatában, a Webshippy Academy epizódjaiban.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük