Így lehet saját webáruházad még az idei szezonra

Olvasási idő: 4 perc
webshop_gyorsan

Szakértő partnereink és munkatársaink segítségével folyamatosan dolgozunk azon, hogy praktikus tudásanyagokkal lássunk el a szárnyaikat bontogató e-kereskedőinket. Mostanra tetemes mennyiségű olvasnivaló gyűlt össze a Webshippy Blogon, ingyenesen letölthető ebook-ok is születtek, nem beszélve a Webshippy Academy videói sorozatairól, ahol success managerünk osztja meg veled szakmai tanácsait, tapasztalatait. Ezúttal arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsünk minden információt ahhoz, hogy akár heteken belül elindíthasd saját webáruházadat.

A trendeket árgus szemekkel figyelő elemzők szerint 2021 lehet az optimális pillanat egy webshop-vállalkozás indítására. Most jött el az e-kereskedelem fénykora, így bőven kínálkozik lehetőség azok számára, akik szeretnék megvetni a lábukat a piacon, és felépíteni a saját internetes vállalkozásukat – legyen a cél a több lábon állás, vagy csak némi kiegészítő jövedelem megteremtése.

Az időzítés tényleg nem lehetne jobb, hiszen a pandémia hatására a munka világa is elindult egy olyan irányba, ahol sokkal kevésbé a GPS koordináták határozzák meg a munkavégzés – és így a pénzkeresés – lehetőségeit. Ha hozzád is elért ennek az új keletű szabadságnak a szele, bizonyára elgondolkodtál azon, hogyan tudnál végérvényesen elmozdulni ebbe az irányba.

Az e-kereskedelem tökéletesen alkalmas arra, hogy digitális nomádként járjuk a világot, vagy csak szabadabb, kötetlenebb időbeosztásban éljük a hétköznapjainkat. A közösségi felületeken különféle csoportokban jelenlévő több ezer digitális nomád a bizonyíték rá, hogy mindez immár élő tendencia, és egyre többen alakítják át az életüket a vágyaikhoz igazodva. Digitális nomádok: álom vagy valóság? címmel írt bejegyzésünkben összeszedtük a legfontosabb tippeket a nomád életforma megteremtéséhez.

Mi az ára annak, hogy idén karácsonykor működő webshopod legyen?

Webshopot üzemeltetni ma már nem kiváltság. Sokat fejlődött a terület az utóbbi néhány évben, így az instant megoldásoknak köszönhetően minimális büdzsével néhány nap, esetleg néhány hét előkészületi munka árán is elstartolhat életed első webáruháza.

Hogy egészen konkrétak legyünk, 2021-ben mindössze 42,798 Ft -os költséggel jár az, hogy nulláról felépítsd és beüzemeld a vállalkozásod. Rengeteg időt megtakarítasz, ha elolvasod a cikkünket, amiben tételesen kiszámoltuk, és konkrét példákon levezettünk milyen lehetőségekkel, milyen díjakon számolhatsz, sőt arra vonatkozóan is találsz itt kalkulációt, hogy mennyibe fog kerülni havi szinten a vállalkozásod fenntartása.

Hogyan indítsd el kezdőként webáruházadat a nulláról?

Köszönhetően a felhasználóbarát szemléletnek és technológiáknak, nem lesz szükséged előzetes tapasztalatokra az e-kereskedelem világából. El lehet indítani egy webáruházat nulláról akár úgy is, hogy:

  • a weboldalt szinte készen megkapod,
  • már az induláskor akár több ezer terméket kínálhatsz,
  • a termékeket nem kell előre beszerezni, megvenni, kifizetni,
  • a marketinget leszámítva szinte minden költséged csak akkor jelentkezik, ha tőled is rendeltek,
  • a rendeléseket akár 1 napos szállítási határidővel tudod teljesíteni,
  • és a részedről mindez minimális beruházást, illetve erőfeszítést igényel csak.

Ha úgy gondolod, megnyugtató lenne a teljes képet látni, és hogy milyen egymásra épülő lépések, teendők várnak rád, neked szól ez a webshop indításról szóló cikkünk. További segítséget találsz ingyenesen letölthető ebook-unkban, amit követve a legegyszerűbb, legrövidebb úton haladhatsz a webshop készítése során. Egy 60 oldalas, alapos és átfogó útmutatót kapsz a kezedbe, ami a vállalkozás alapításától a weboldal elkészítésén és a termék beszerzésen át egészen a logisztikai kérdésekig mindenben segítségedre lesz.

ingyenes e-book

Webáruház indítás gyorsan, egyszerűen, lépésről lépésre

Termékek beszerzése – honnan, mit, hogyan?

Ha te magad nem gyártasz termékeket, komoly fejtörést okozhat, hogy honnan és mit szerezz be a shopodba. Sajátmárkás és white label termékek egyaránt népszerűek – még az influenszerek körében is, akik mind nagyobb arányban ismerik fel a népszerűségben rejlő e-kereskedelmi alternatívákat. A klasszikus forrásokhoz az utóbbi években felzárkózott  ismertségben a dropshipping beszerzési modell, azon belül is a jóval kiszámíthatóbb és biztonságosabb működést garantáló hazai viszonteladói piacterekről történő virtuális árukészlet feltöltés.

Kevesen tudják, de dropshipperként jól csengő brandek kínálatából is kialakítható a portfólió, ráadásul úgy, hogy nem szükséges saját raktárkészletbe vagyonokat fektetni. Tudj meg mindent arról, hogy mit keresnek a világmárkák a dropshipping rendszerben, és a jelenlétük milyen extra potenciál a webáruházak számára.
Persze az is lehet, hogy vegyes érzéseid vannak a dropshipping kifejezés hallatán. Dropshipping: igen vagy nem címmel írt elemzésünk leszámol a prekoncepciókkal, amik felett eljárt az idő, és felsorakoztatja a pro és kontra érveket a dropshipping vonatkozásában.

Az egytermékes webshop-ok előnyeit és hátrányait összemérő blog bejegyzésünk szintén nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy időben letisztázhasd az elképzeléseid. Semmiképpen ne hagyd ki, mert okkal az egyik legolvasottabb írásunk.

A beszerzési források felkutatása után máris szembesülsz majd a következő fejtörést okozó kérdéssel. Milyen szempontok alapján válassz termékeket, és hogyan építsd fel egy izgalmas és színes palettát?

Bátran szabadjára engedheted a fantáziád, izgalmasabbnál izgalmasabb árucikkekkel fogsz találkozni a Webshippy digitális piacterén. A hazai webáruházak svédasztalán több tízezer termékből kategóriákba rendezve tudsz böngészni, és az árrés, ár, készlet, dátum és beszerezhetőség alapján tetszőlegesen leszűrt listákból a számodra szimpatikus termékeket azután néhány kattintással fel is tudod tölteni a saját webáruházadba.
 

Mennyit fogsz keresni dropshipperként?

Miután megvannak a kiválasztott termékeid, jöhet az árazás. A profitábilis és sikeres webáruház üzemeltetéshez elengedhetetlen, hogy átgondolt árazási stratégiád legyen. Senkinek sem javasolnánk, hogy olyan taktikát kövessen, aminek egyetlen célja, hogy mindenkinél alacsonyabb áron kínálja a termékét. A versengés dropshipperként könnyen a profitba kerülhet, illetve a termék értékét, megítélését is rontja, ami megnehezíti a későbbi eladást.

Mi legyen az árazásod alapja? Mit mennyiért kínálj? Honnan tudod, hogy milyen áron lehet eladni az adott terméket? A 3 lábú árazási stratégia minden webshop számára jó alapot ad a profit minél gyorsabb növelésére, de a dropshipping ezen belül is extra lehetőségeket rejt.

A Webshippy viszonteladói piacterén a legnagyobb árrés vagy profit szerinti rendezési szempont lehetővé teszi, hogy adott kategórián belül azokat a termékeket lásd a lista elején, amiken a katalógus ár és a javasolt fogyasztói ár alapján a legmagasabb az árrés számodra. A profit beállítása esetén összegszerűen, az árrés esetén százalékosan láthatod, mennyit kereshetsz az adott terméken.

A leggyakoribb hibák, amiket már nem kell elkövetned

Kezdő dropshipperként bizony könnyű elsiklani a részletek felett. Rengeteg tapasztalatot összegyűjtve felállítottuk a sikeres dropshipperek 10 szabályát, ami sorvezetőként nagy szolgálatot tehet vállalkozásod kezdetén. Megkerülhetetlen olvasmány továbbá a 7 hiba, amit kezdő dropshipperek elkövetnek, de te már nem fogsz. Ezekre sarokkőként tekinthetsz, mert olyan alap igazságokat tartalmaznak, amikhez időről-időre visszatérhetsz, ha elbizonytalanodsz egy-egy kérdésben.

Itt vagyunk, segítünk felkészülni az ünnepekre

És most beszéljünk az ünnepekről, azaz a novembertől január végéig tartó kiemelt időszakról. Már a kanyarban az év e-kereskedelmi szempontból legizgalmasabb része, aminek friss e-kereskedőként – nagy valószínűséggel – már te magad is részese leszel. Ez az időszak előkészületeket igényel, de ha végigmész a 6+2 pontos “to do list”-ben foglaltakon, semmilyen probléma nem árnyékolhatja be webshop üzemeltetőként átélt legelső ünnepi szezonodat.

Extra tippként fogadj el tőlünk néhány praktikus tanácsot: leránjuk a leplet a kevésbé kézenfekvő Facebook beállításokról, és a “titkos fegyverként” is emlegetett hasonmás célcsoportok gyakorlati hasznáról.

Ha pedig követed blogunkat, természetesen újabb hasznos tippekkel is találkozni fogsz a következő izgalmas hónapokban.

Válj még sikeresebb kereskedővé

Iratkozz fel a Webshippy Akadémia leveleire

Bízom benne, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésed, és ez az egyre csak növekvő Webshippy tudástár csak még motiváltabbá tesz, hogy magabiztosan és elszántan belevágj – akár első –  webáruházad elkészítésébe.

Amennyiben ennél is jobban elmerülnél a kifejezettenwebshopoknak szóló témákban, izgalmas bejegyzéseket találsz a Webshippy Blog Tippek rovatában, valamint success managerünk videó sorozatában, a Webshippy Academy epizódjaiban.

Válóczy Edina

Válóczy Edina

PR és kommunikációs szakember, szárnyait próbálgató dropshipper. Éppúgy hisz a történetmesélés erejében, mint az adatvezérelt digitális marketing szemléletben.

Kapcsolódó cikkek

Összetett keresés

CÍMKÉK

GYŰJTEMÉNYEK

Tudnivalók induló webáruházaknak

49 cikk

Szervezd ki webáruházad logisztikáját

35 cikk

Növeld bevételeidet mások termékeinek értékesítésével

26 cikk

Marketing tippek webáruházaknak

63 cikk

Emeld a webshopodat a következő szintre

63 cikk